查看: 13956|回復: 158
打印 上一主題 下一主題
收起左側

小莓ㄨ技術分享集中帖

活動目的: 為了製作各職業技術精華帖,故此希望透過以下的活動收集各方人士的技術心得。

活動日期:    即日至3月31日12:00pm

活動內容:   

。參與獎勵由1至20樂點不等

。若果附加對戰片段,可獲5至40樂點不等(視乎原創性,對戰質素以及影片質素等等,影片需以youtube形式表示)

。活動完結後,各版主會選出較優秀的幾篇文章,撰寫為本帖的#1,如一經採用,作者則另加40樂點。(結果會由眾會員投票選出,Nakuz 會保留最終決定權。)

希望各位會員能踴躍參與。謝謝。
回復

咁快到莓?
btw←←z無敵yeah

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
小雪冰 + 2 禁到你個簽名圖搞到我lag左陣orz ...

查看全部評分

回復 支持 反對

咁快到莓?
S!u絕淚 發表於 14-3-2011 21:42

冰牆+電鎖

評分

參與人數 1樂點 +3 收起 理由
小雪冰 + 3 orz..鎖技無敵

查看全部評分

回復 支持 反對

咁快到莓?
S!u絕淚 發表於 14-3-2011 21:42

因內部商討後作出調改
回復 支持 反對

張arme圖很是漂亮/口\...妒忌ing

回正題先.(以下全部都唔係用鎖技..)
魔1.如果對方想追住自己黎打果陣..必定要出魔法c娃娃擋一擋來勢匈匈的攻擊
然後逃跑/乘機出技
美杜莎的凝視(定人果招黑1技)幾好用的
多數都可以捉到人(當然要夠近)
石化是無敵的...汗
黑魔2技可以選擇電..因為可以全屏攻擊
能量球就集中攻擊近距離ge對手(印象中可以cut技的)
黑魔技唔講了..即使係打任都係用威力無窮之原技

白魔1技盾lv2除左防禦之外重有推出去ge作用
利於捉人
恐懼術係係對方係你後面果陣出的..可以免於被秒殺
白魔2技ge靈魂轟炸lv2都不錯..話易閃又唔易..話難又唔難..(ok當我冇講過-.-)
不過就要捉緊時機出
同冰凍陷阱一樣
不過冰凍陷阱我覺得靚d xd
白魔3技好少係vs出.打任梗係用魔法治療(加血)lv2

共用技能方面.dash加快就視情況而決定用唔用
vs最好用,走佬走快d
但打任果陣用的話會難d閃開d技(因為無敵時間短左)
上下瞬移冇乜用.重會阻住你魔4奸火..要奸一定唔可以用
hp轉mp同怒火能量一定要啦~

用鎖技的話-,-
黑魔1技用嗜血就勝在距離遠..易擊中
火舌之盾我唔見有咩特別效果..汗
2技不用多說..落雷導引lv2搞惦
3技我都係鐘意原技多d
(ps如果係打任要吸mp..1技要用嗜血..<-唔記得係咪一定)

白魔1技用冰牆啦-.-捉人必用
2技用冰刺打擊..可以一招ko
3技唔知用乜好..火翼龍還可以吧(vs的話)
打任我覺得原技重強.
囧..講講下變左教人技樹用咩技tim haha

呀漏左魔4打任-.-"
魔4普通combo扣好多..極力推薦打任用魔4
(當然因唔同ge任用ge職都唔一樣la~但多數用魔4都冇錯)
夢魔必用魔4/1
魔4普攻扣多啦一來..二來3技其實都幾強
回復 支持 反對

小莓的技術呀~
本人少用她來對戰~
不過最基本還是1轉和4轉的3技(火球)呀~
用火球的方向不對會影響很大呀~
第一,
火球要在所有怪的下層用
因為火球只會到你所在的那層
即是不到再下一層的啊~
第2,
方向
火球會迎面而來
這對能不能back attack很重要啊~
**還有多多利用-->-->的走法能避開致命的攻擊呀**
**還有是站立可以回mp的(拖)**
對不起...最後的真是很肺...

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
小雪冰 + 10 最後果d唔算廢,唔使擔心~

查看全部評分

回復 支持 反對

石化的話..無技樹既石化...攻範似乎會比較大

評分

參與人數 1樂點 +3 收起 理由
小雪冰 + 3 咦,我又冇留意過wo

查看全部評分

回復 支持 反對

有冇人夠薑唔用技樹挑戰我隻近戰魔1?
回復 支持 反對

有冇人夠薑唔用技樹挑戰我隻近戰魔1?
clarence2468 發表於 14-3-2011 09:59 PM

甚麼=.=
你又識用魔= =吹漲
回復 支持 反對

有鎖就是帥
回復 支持 反對