打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 想開POST但佢話對不起,您的樂點不足(小於 0 )。

回復  聶羅阿瑪特

積分31941 樂點42842
魔界幻龍 發表於 15-3-2016 23:46

NO你太睇少我啦,我係8週年以前就存在既呃點高手黎
單靠呃POST刷點去唔到我昵個程度,你見我貼數得6千幾就知

以前最有效取得樂點既渠道係NAKUZ舉辦既活動

活動獎最基本一定係樂點(點數也大方得很,小則幾十,多則幾百)

閒話當年篇:

以我為例,我係2年幾前參加左全壇性質既樂古8週年活動"八卦樂園"

當時整個樂古感覺上仲有唔少人係度,8週年哥時超版H大同其它版主

合力策劃左一組好有系統既活動

基本上全壇每個版塊(包括遊戲與休閒版區)都有各自既版塊活動

除左樂點同HKD外,只要參與活動到一定程度仲有勳章拎,仲有個額外總分表(計排名)

我哥時成個暑假熱衷係8週年活動中,應對各版區的各種難題(有D真係堅難)

好似:巨商版作古仔+擲骰含8字+影/畫指定道具,SD版上色+估機,CSO版估槍,

天龍版答題,P&D版+汽車版等都係拼圖,動漫版聲影圖題都有,歌庫版要改歌詞,

學術版要解邏輯難題,英文版搞英文,時事版要評論新聞,星座版玩連線,

電腦軟件版要改自家PC主題,感情版要search約會好去處,自拍版要自拍.....

不能盡述就是了,我經過無數既試煉,樂點同積分猛增→會員等級暴升

並最終貌似係一d版主讓賽既情況下,我刷到排名第2,獲得銀龍章,其它好多章都係哥時入手

之後9週年就開始唔大搞活動了,10週年直頭唔搞,今年nakuz 11週年睇怕都無望

不過真係好懷念惜日樂古哥種熱鬧,同宜家死守巨商版真係冇得比

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
foolruner + 1

查看全部評分

回復 支持 反對

其實交易貼扣積分有咩問題?

當然你可以去意見貼反映你既意見

管理團隊亦會作考慮

你想推多D貼,你咪出 ...
小妍~ 發表於 15-3-2016 04:16 PM

sorry更正一下,I meant 4-5位數
回復 支持 反對

其實交易貼扣積分有咩問題?

當然你可以去意見貼反映你既意見

管理團隊亦會作考慮

你想推多D貼,你咪出 ...
小妍~ 發表於 16-3-2016 00:16

究竟交易版係拎比大眾用,定係比一小數人呢?
係咪想鼓勵大家呃分?
回復 支持 反對

究竟交易版係拎比大眾用,定係比一小數人呢?
係咪想鼓勵大家呃分?
14588563 發表於 16-3-2016 06:43 AM

食得咸魚抵得渴 想推貼 就回貼 fair enough

改革的目的是因為想阻止會員每天呃貼數,及鼓勵會員參與其他討論

另外交易版積分策略還在試用期 當然會調整到適合為止

[例子deleted]

anyway,意見正常都唔會全部一致,歡迎留言放低你的建議
回復 支持 反對

食得咸魚抵得渴 想推貼 就回貼 fair enough

改革的目的是因為想阻止會員每天呃貼數,及鼓勵會員參與其他 ...
小妍~ 發表於 16-3-2016 14:57

你窮 D野賣得貴 唔通又係鼓勵你去打劫咩
被打劫的一方有財產上的損失

恕小弟無能,我見唔到呃帖會令他人有財產上的損失
回復 支持 反對

回復 12# 聶羅阿瑪特

記得當年樂古都有活動話送點好似嬴左唔知第幾名就有,
但最尾係一點都冇送過
問版主就話要問第二個
回復 支持 反對

你窮 D野賣得貴 唔通又係鼓勵你去打劫咩
被打劫的一方有財產上的損失

恕小弟無能,我見唔到呃帖會令他 ...
14588563 發表於 16-3-2016 07:12 AM

舉個例姐
回復 支持 反對

舉個例姐
小妍~ 發表於 16-3-2016 15:18

身為會員也不應以錯誤的例子來誤導他人吧?
回復 支持 反對

身為會員也不應以錯誤的例子來誤導他人吧?
14588563 發表於 16-3-2016 07:21 AM

OK^^ 既然你那麼認真 我DEL 左個例子佢
回復 支持 反對

所以我得返100點,xx
回復 支持 反對