打印 上一主題 下一主題
收起左側

[抱怨專區] 好心冇好報!換返d老鼠貨你.你就唔比d野我!好野有佢反口既圖

關閉 [複製鏈接]
你e個道理有d奇怪...
者係你事後知道就可以擁有賊贓?
星雪夜車神 發表於 6-9-2010 23:20

依個要等法管判喇~我又唔係法官
不過, 如果有一日無端端有個人走黎話你同某某某買既野其實係佢俾人偷左既賊贓
叫你嘔返俾佢, 而你又真係就咁嘔俾佢
你都應該好唔得閒

我反問你, 昆友昆左你野之後講既野你都信十足?
回復 支持 反對

不過, 如果有一日無端端有個人走黎話你同某某某買既野其實係佢俾人偷左既 ...
真白羊 發表於 6-9-2010 23:26

VX同我講曬佢放左野比邊個
而個D人真係收過
時間吻合
回復 支持 反對

VX同我講曬佢放左野比邊個
而個D人真係收過
時間吻合
林火火 發表於 6-9-2010 23:30

咁點解你唔叫佢回收返俾你而要自己去回收?
回復 支持 反對

不過, 如果有一日無端端有個人走黎話你同某某某買既野其實係佢俾人偷左既 ...
真白羊 發表於 6-9-2010 23:26

錯啦白羊 我地冇話唔還 只係唔認同佢既處理手法

1.佢從來冇問過我拎

仲有 如果佢覺得受騙了可以報警處理
不過我只係提醒佢 我地有理由相信佢所持有既係老鼠貨
回復 支持 反對

佢交易既係老鼠貨 一開始就唔係正當交易

ok 我先道歉 我地係有唔對既地方

e家我希望可以同你換返所有交易物品
者係當我地一開始冇回購過...
在交由警方處理

做成不便實在好抱歉 但我唔希望火火在為d賊贓哂錢買返
回復 支持 反對

錯啦白羊 我地冇話唔還 只係唔認同佢既處理手法

1.佢從來冇問過我拎
2.林火火一直話係盡快 我亦知 ...
星雪夜車神 發表於 6-9-2010 23:33

你唔認同邊個既處理手法? 唔明

我只係知道一件事, 你地私下既交易已經令成件事更加混亂
你提醒人地你有理由相信人地既係老鼠貨, 但係你要明白
依個唔係佢既責任, 佢就算要交還都唔係好似你地依家咁還
就算你可以證明到果件係賊贓你都冇證明人地事前係知道既話
你做咩係度嚇人話人地要負法律責任?
回復 支持 反對

佢交易既係老鼠貨 一開始就唔係正當交易

ok 我先道歉 我地係有唔對既地方

e家我希望可以同你換返所有交易 ...
星雪夜車神 發表於 6-9-2010 23:37

成件事應該要搵返個昆友, 要佢將昆左火火既野俾返佢
要一件不漏, 否則報警處理
至於佢點嘔返d野出黎, 依個應該係昆友自己諗
回復 支持 反對

你唔認同邊個既處理手法? 唔明

我只係知道一件事, 你地私下既交易已經令成件事更加混亂
你提醒人地 ...
真白羊 發表於 6-9-2010 23:42

對唔住 係我用詞不當
咁樣的話我地一開始就唔應該買返= =
我想把件事簡單化 咁既然唔得
唯有報警處理
回復 支持 反對

成件事應該要搵返個昆友, 要佢將昆左火火既野俾返佢
要一件不漏, 否則報警處理
至於佢點嘔返d野出黎 ...
真白羊 發表於 6-9-2010 23:48

一開始就係個昆狗應承左佢先咁做
咁如果報警處理
及證明左個d係老鼠貨
相信我地都唔洗在自己交還一套老虎?
回復 支持 反對

樓主 你損失左一套老虎 你有冇諗過人地感受?
點解你郁d就要放上樂古?你連我e個擔保人都未問過就話冇方法?
本來仲希望樓主係個明白事理既人 老虎套老實講說不上什么
好好談幾分鐘 件事就化解了

e家我係提醒你
我地係有證據 可以報警申請成為證物
到時你就係不知情下成為接贓人

亦提醒你到時可以民事起訴[我係vxvx]玩家
我可以先把老虎套還你 因為你從來都冇叫過我還 火火冇提我 我亦唔記得

估唔到一上樂古 就見到你毫不留情既標題同指摘
俾人昆難道我地好受?一套鷹火火都e家都未收返齊

你同[我係vxvx]交易其實你都受騙了
相信報警對大家黎講 都有好處
回復 支持 反對